Pre-Master Bestuurskunde

De pre-master is bedoeld om deficiënties weg te werken van studenten die niet direct zijn toegelaten tot de masters Public Administration (PA), Crisis and Security Management (CSM) of Management van de Publieke Sector (MPS). De pre-master is geen zelfstandige opleiding. U kunt zich hier dus niet apart voor aanmelden.

Er zijn twee pre-master programma’s binnen het Instituut Bestuurskunde:

  • Eén programma voor de masters Public Administration (PA) en Crisis and Security Management (CSM)
  • Eén programma voor de master Management van de Publieke Sector (MPS)

Beide pre-master programma’s bestaan uit een vast vakkenpakket van 15 ECTS en worden twee keer per jaar aangeboden: van oktober t/m januari (blok 2) en van maart t/m juni (blok 4). Als alle vakken van het programma met succes zijn afgerond, dan kan je instromen in de master.

Je kan een pre-master programma één keer volgen. Haal je de pre-master niet in één keer, dan kan je deze niet herkansen (opnieuw volgen) of je aanmelden voor een ander pre-master programma bij het Instituut Bestuurskunde. Dit betekent dat wanneer een pre-master programma niet met goed gevolg is afgerond, toelating tot een van de andere pre-master programma’s automatisch zal worden afgewezen.

Het is bovendien niet mogelijk om eventueel behaalde vakken uit het ene pre-master programma in te zetten in het andere pre-master programma.


In de e-studiegids vind je meer informatie over het onderwijs in de premaster.


Laatst Gewijzigd: 30-09-2015