Nieuwe nieuwsbrief NICIS project Sociale Mobiliteit

In de tweede nieuwsbrief (januari 2012) van het NICIS project 'Sociale mobiliteit: individuen, groepen, buurten' worden nieuwe tussentijdse bevindingen gepresenteerd. Miriam van de Kamp (één van de onderzoekers van het project en werkzaam bij MUS) stipt daarin de vaak onderbelichte rol van het niveau en imago van het basisonderwijs in de buurt bij de herontwikkeling daarvan aan.

In de tweede nieuwsbrief wordt verder ingegaan op de relatie tussen identificaties onder de tweede generatie Turken en Marokkanen en het Nederlandse integratiedebat (onderzoek Marieke Slootman, Universiteit van Amsterdam) en mogelijke effecten van de omslag in het beleid met betrekking tot sociale huurwoningen (onderzoek Ioannis Tzaninis, Universiteit van Amsterdam).

Lees de nieuwsbrief

 


NICIS Project Sociale mobiliteit: individuen, groepen en buurten

Steden worstelen met de vraag hoe de kwaliteit van de stedelijke samenleving valt te verbeteren. Er bestaat het beeld van steden als dynamische en vernieuwende plekken, maar in het wetenschappelijke en maatschappelijke debat gaat het steeds meer over ‘achterstandswijken’, ‘probleembuurten’ en ‘conflicten’. Het onderzoeksprogramma Sociale mobiliteit; individuen, groepen en buurten onderzoekt hoe deze positieve en negatieve benaderingen samenhangen. Er wordt onderzocht wat de oorzaken en effecten zijn van de sociale stijging van wijken, welke factoren ten grondslag liggen aan sociale mobiliteit van individuen, en hoe beiden met elkaar in verband staan.

 
Laatst Gewijzigd: 10-12-2015