Verslag netwerkbijeenkomst Wetenschap en Markt: Universiteit en Haags bedrijfsleven, een gouden combinatie

Op dinsdagmiddag 1 oktober 2013 vond de bijeenkomst Wetenschap en Markt "Universiteit en Haags bedrijfsleven" plaats. Sinds de start in 1999 heeft Campus Den Haag zich ontwikkeld tot een belangrijke partner bij de ontwikkeling van de Haagse regio. Op 1 oktober werd stilgestaan bij de impact van Campus Den Haag voor de stad, bij regionale kennisontwikkeling en bij de samenwerking met ondernemers.

Er waren boeiende sprekers, onder wie Rector Magnificus en voorzitter Universiteit Leiden, Prof. Mr. Carel Stolker, en er was ruimte voor vragen en discussie. De bijeenkomst vond plaats in de nieuwste locatie van Campus Den Haag, het University College aan het Anna van Buerenplein naast Den Haag CS. Koning Willem-Alexander opende vorig jaar de hoofdvestiging van Campus Den Haag in de Schouwburgstraat.

Programma:
16.00 uur
Opening door de directeur van het Centrum Regionale Kennisontwikkeling dr. Adriaan in 't Groen MPA
16:05 uur
Introductie door de decaan van Campus Den Haag prof.dr. Jouke de Vries
16.10 uur
Onze Leidse toekomst in Den Haag door Rector Magnificus en voorzitter van Universiteit Leiden, prof.mr. Carel Stolker
16.30 uur
Regionale kennisontwikkeling:
- Concrete resultaten en perspectieven vanuit wetenschap en bedrijfsleven door prof.dr. Robert Tijssen
- Presentaties over ondernemerschap in onderzoek door duale promovendi:
Jos Winnink met zijn onderzoek 'Het vroegtijdig aan de hand van bibliografische informatie identificeren van doorbraken in de wetenschap die zich mogelijk vertalen naar nieuwe technologie',
Esmeralda Vergeer met haar onderzoek 'Wanneer hebben ondernemers last van regels van de overheid? Waarom vinden ondernemers de ene regel storender dan de andere?'
Maria den Hertog met haar onderzoek 'Het familiebedrijf: een bron van kracht en conflict'.
Klik op de namen voor de bijhorende handouts en contactinformatie.
- Promotor prof.dr. Jan Adriaanse van de afdeling Bedrijfswetenschappen, Instituut Fiscale en Economische vakken, van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid vertelde over zijn achtergrond en ervaringen als promotor.
- Het nut voor bedrijven en stad door mr. Rob Perik (VNO-NCW Den Haag) en drs. Ben Schuttenbeld (Kamer van Koophandel)
17.15 uur
Discussie en gedachtewisseling

De bijeenkomst werd afgesloten met een drankje, aangeboden door Universiteit Leiden.


Foto's en verslag

U vindt het verslag en de fotoreportage op de site van VNO-NCW hier.

Organisatie en doel

De bijeenkomst op 1 oktober werd georganiseerd door het samenwerkingsnetwerk VNO-NCW Den Haag, de Kamer van Koophandel Den Haag, Stichting Panorama Haaglanden en het Centrum Regionale Kennisontwikkeling van Universiteit Leiden, Campus Den Haag.

Het Centrum Regionale Kennisontwikkeling (CRK) is vijf jaar geleden als onderdeel van de Campus opgericht om wetenschap dichter bij het ondernemerschap te brengen. De ontwikkeling van duurzame, gedegen kennis vormt de basis voor een strategische visie en voor innovatie om een bedrijf in staat te stellen te concurreren in een competitieve wereld. Het CRK biedt daarbij graag haar hulp aan.

Meer informatie over voorgaande en komende netwerkbijeenkomsten Wetenschap en Markt vindt u hier.

 
Laatst Gewijzigd: 26-11-2013