Dhr. prof. dr. Edwin Bakker (Directeur)

Functie:
  • Hoogleraar Terrorisme en contraterrorisme
  • Directeur Centre for Terrorism and Counterterrorism


Telefoon: +31 (0)70 800 9506
E-Mail: ctc@fgga.leidenuniv.nl
Faculteit / Onderdeel: Faculteit Governance and Global Affairs, Instituut Security and Global Affairs, Terrorism and political violence
Werkadres: Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Kamernummer 4.05


Edwin Bakker is hoogleraar (Contra-)Terrorisme aan de Universiteit Leiden en directeur van het Centre for Terrorism & Counterterrorism in Den Haag. Zijn onderzoeksonderwerpen zijn radicalisering en jihadistisch terrorisme in het algemeen en profielen van (jihadistische) terroristen in het bijzonder. Daarnaast richt zijn onderzoek zich op het omgaan met (angst voor) terrorisme en beleidsimplicaties op dit terrein.

Edwin Bakker doceert vakken in de masteropleiding Crisis & Security Management van de Universiteit Leiden (o.a. ‘Counterterrorism’; ‘Security, Crisis & Communication’) en is gastdocent bij, onder meer, de Universiteit Utrecht, het Instituut Clingendael, en NATO Defense College.

Daarnaast is hij fellow van het International Center for Counter Terrorism The Hague (ICCT) en bestuurslid van het Nederlands Helsinki Comité en de Netherlands Intelligence Studies Association. Edwin Bakker is tevens redacteur van de Engelstalig tijdschriften Security & Human Rights en Journal of Strategic Security en de Nederlandstalig tijdschriften Vrede & Veiligheid en Internationale Spectator.

 
Laatst Gewijzigd: 04-12-2015