Nieuws voor studenten

Werk mee aan het FGGA career event!

Hou jij van een uitdaging? Ben jij een aanpakker en vind je het leuk om te pionieren? Zo ja, meld je dan aan om het eerste FGGA career event te organiseren! Als je klaar bent met studeren, gaat er een wereld voor je open: de banenmarkt. Wat wil je, wat kun je en wat is er? Met het FGGA career event krijg je antwoord op deze vragen en nog veel meer. Als medeorganisator ben je onderdeel van het succes van het eerste FGGA career event!


Wat nu: Afgestudeerde bachelorstudenten over hun toekomstplannen

Na drie (of vier) lange jaren studeren, nemen elk jaar weer veel van onze Bachelor studenten afscheid om de wijde wereld in te gaan. Waar komen ze terecht? En wat gaan ze het meeste missen aan onze mooie hofstad? De komende weken delen we de verhalen van zes studenten van Bestuurskunde en Leiden University College The Hague die we spraken over hun toekomstplannen, studie-ervaringen en favoriete plek in Den Haag.


Interview nieuwe Dean University College: "Work hard, have fun, make a difference!"

Met ingang van 1 juli is prof. dr. Judi Mesman de nieuwe Dean van het Leiden University College (LUC). Mesman is hoogleraar Diversiteit in opvoeding en ontwikkeling en wetenschappelijk directeur van het Instituut Pedagogische Wetenschappen. Benieuwd naar haar plannen voor het University College, of wil je weten wat haar grootste droom is en waar ze het meest van heeft geleerd? Je leest het hier!


Studenten in de medezeggenschap: Simon van de faculteitsraad aan het woord

Deze week (van 9 t/m 13 mei) kun je stemmen voor de studentgeleding van de Faculteitsraad (FR). Simon van der Staaij (LUC) is nu nog lid van de FR, maar maakt binnenkort plaats voor een nieuwe lichting. Lees hier hoe hij zijn jaar als FR-lid heeft ervaren en wat hij tegen alle studenten van onze faculteit wil zeggen. En misschien wel het belangrijkste: waarom je moet stemmen voor de nieuwe raad!


GEZOCHT: Vrijwilligers voor The HOPweek 2016!

Wil je onderdeel zijn van de allereerste officiële introductieweek van de Universiteit Leiden in Den Haag? Wil je veel nieuwe mensen leren kennen en een fantastische week beleven? Kan je niet wachten om alle nieuwe eerstejaars al jouw verhalen te vertellen over het studentenleven in Den Haag? Ben jij fantastisch achter de bar of ben jij ontzettend goed in de keuken? Kan jij als een beest een busje rijden of sta jij liever achter dan voor de camera? Dan zijn we op zoek naar jou: word mentor of crewlid tijdens The HOPweek!


Waar je straks studeert: Wijnhaven

Over minder dan een jaar studeer je in Den Haag op een nieuwe locatie: Wijnhaven. Het gebouw staat nog in de steigers, maar begint al steeds meer de vorm én de allure te krijgen van een universiteit. 26 april kon je in het Living Lab een kijkje nemen naar de plattegronden, bouwfoto’s en impressiebeelden van het Wijnhaven-gebouw. Kon je er niet bij zijn, maar ben je wel benieuwd naar je toekomstige studieplek? Hieronder vind je een gedeelte van het materiaal dat de 26e is getoond, zoals impressiebeelden en interessante feiten. Ook kun je de voortgang van de bouw in de gaten houden via deze link . Bekijk het materiaal en weet waar je binnenkort studeert!  


Wat vind jij van je studie? Vul de NSE in!

Het is weer tijd om de Nationale Studenten Enquête (NSE) in te vullen! Studenten kunnen het beste zeggen wat goed gaat en wat voor verbetering vatbaar is, wat maakt dat de universiteit veel waarde hecht aan jullie mening.  Ook maak je kans op het winnen van een half jaar collegegeld (975,50 euro) of een bon van Bol.com ter waarde van 25 euro. Gebruik de link die je in je mail hebt ontvangen en vul de NSE in!


Leidse studenten toegelaten tot prestigieuze Chinese master

Drie Leidse studenten zijn geselecteerd voor de Yenching Academy, een prestigieus masterprogramma van Peking University. De studenten krijgen een full scholarship (collegegeld, huisvesting en toelage), en zullen samen met studenten van over de hele wereld interdisciplinair onderwijs volgen.


Weblogs

Leidse studenten en wetenschappers bloggen over onderzoek en onderwijs.


Universitaire app: safe, sound and simple

Kijken welk cijfer je hebt gehaald, in- en uitschrijven voor vakken, de bibliotheek of de e-Studiegids raadplegen, in Blackboard kijken? Het kan echt allemaal met de universitaire app. Nog niet gedownload? Doe het nu.  


Dr. Isabel Hoving eerste Diversity Officer

Dr. Isabel Hoving, docent en onderzoeker bij het Centre for the Arts in Society, wordt per 1 januari 2014 de eerste Diversity Officer van de Universiteit Leiden. Haar taak wordt het coördineren van acties en initiatieven op het gebied van diversiteit.    


Tips bij studie- en scriptiestress

Aan het einde van het studiejaar breekt vaak een stressvolle periode aan met een dichterbij kruipende scriptiedeadline. Nicole de Vette en Jamie Lee Edwards kunnen erover meepraten. De derdejaarsstudenten geven een aantal tips.