Gezocht: knappe koppen voor tv-quiz

Ben jij superslim? En goed in quizzen? Geef je dan op voor de Universiteitsquiz. In juli zijn de opnames, in september de uitzendingen.

Leids team

In de Universiteitsquiz strijden 8 teams van universiteiten tegen elkaar. Het Leidse team zal bestaan uit 3 studenten (alfa, bèta en gamma) en drie reservedeelnemers. We zijn dus op zoek naar de 6 slimste studenten die de eer van de Universiteit Leiden kunnen verdedigen in deze quiz.

Presentator van de Universiteitsquiz is Raoul Heertje

Presentator van de Universiteitsquiz is Raoul Heertje

Van voorrondes naar finale

Als je meedoet, moet je eerst een voorronde spelen, waaruit 8 universiteitsteams doorgaan naar de opnames. Deze 8 teams worden dan weer verdeeld in 2 poules. Binnen de poules spelen alle universiteiten 3 maal tegen andere universiteiten. De beste 2 teams gaan door naar de halve finales, waarna er 2 doorgaan naar de finale.

Opzet van de quiz

Ronde 1  
Hier gaat het om viertrapsvragen:  

  1. 4 trefwoorden waar het onderwerp bij gezocht moet worden

  2. Een meerkeuzevraag over het betreffende onderwerp

  3. Een open vraag over het betreffende onderwerp

  4.  Een extra moeilijke open vraag over het betreffende onderwerp

Er zijn 3 van zulke viertrapsvragen per ronde: een alfavraag, een bètavraag en een gammavraag. 

Ronde 2  
Hier spelen de teamleden individueel en krijgen ze vragen die over hun eigen vakgebied gaan. Eerst moeten de alfastudenten van beide teams ieder een vraag beantwoorden, daarna is het de beurt aan respectievelijk de bèta- en gammastudenten om te scoren voor hun team.

Ronde 3
Deze ronde draait om open vragen. Het team dat een voorsprong heeft mag bepalen welke vraag naar de tegenstander gaat, aan de hand van trefwoorden/omschrijvingen van de vragen. Het geniepige is dat er misleidende omschrijvingen tussen zitten, dus het draait hier om tactiek en strategie.

 


MEEDOEN?  

Heb jij geen cameravrees, maar wel teamgeest en een competitieve instelling en wil je voor ons uitkomen in de Universiteitsquiz? Mail dan uiterlijk 6 juni naar communicatie@leidenuniv.nl en vermeld je naam, leeftijd, studie, contactgegevens, en zeg kort waarom je mee wilt doen. Stuur je cijferlijst mee, of een ander bewijs waaruit blijkt dat je een knappe kop bent/hebt. Attendeer ook je medestudenten op deze kans!
 

 

Opnames

De opnames zijn op dinsdag 12 juli t/m zaterdag 16 juli in Amsterdam. Als deelnemer moet je die dagen fulltime beschikbaar zijn.

Uitzendingen

De uitzendingen zijn vanaf 5 september te zien zijn bij de NTR op NPO2 . Het gaat om 15 afleveringen die iedere werkdag op tv komen. Presentator is Raoul Heertje, bekend van onder meer 'Dit Was Het Nieuws'.

Laatst Gewijzigd: 27-05-2016