Universitaire app: safe, sound and simple

Kijken welk cijfer je hebt gehaald, in- en uitschrijven voor vakken, de bibliotheek of de e-Studiegids raadplegen, in Blackboard kijken? Het kan echt allemaal met de universitaire app. Nog niet gedownload? Doe het nu.  

Makkelijker zaken regelen

De universitaire app brengt je gemak. Je kunt hem op je mobiele telefoon overal en altijd gebruiken. Mits je bereik hebt natuurlijk.

‘In- en uitschrijven met behulp van de app gaat sneller dan met uSis', zegt Gerrit Vooijs, hoofd Functioneel Beheer bij Studenten- en Onderwijszaken (SOZ). ‘Met de app ben je er in drie of vier klikken, terwijl je er in uSis meer dan tien nodig hebt. De universiteit streeft ernaar dat studenten zaken steeds makkelijker kunnen regelen. De universitaire app is daar een uitvloeisel van.'


Huiverig voor sommige functies?

Onlangs hield SOZ een peiling onder studenten over de app. Een belangrijke uitkomst was dat studenten de app beperkt gebruiken voor in- en uitschrijven. Er is terughoudendheid, de app werkt toch wel goed? Deze vraag is begrijpelijk. Van een in- of uitschrijving kan veel afhangen. Of je op schema blijft, of je je jaar, of zelfs je bsa haalt. Maar Vooijs benadrukt dat bezorgdheid overbodig is: de app werkt. Van een succesvolle in- of uitschrijving ontvang je altijd een bevestiging per mail en je kunt desnoods ook nog in uSis zelf kijken.

Waar vind je de app?

Ga naar de App Store of naar Google Play en tik bij de zoekfunctie ‘Universiteit Leiden’ in. Dat vind je hem vanzelf.

In mei: nieuwe functies

In mei komen nieuwe mogelijkheden beschikbaar op de app: met de bestaande functies kun je meer doen en er komt een nieuwe. Hiermee houd je overzicht over de vakken die je hebt gevolgd en de cijfers die je ervoor hebt gehaald.

Let op de studentenportal en op deze Nieuwsbrief!

Laatst Gewijzigd: 24-04-2014